Hyundai presenteert nieuwe modellen tot en met 2017

Automerken doen meestal geheimzinnig over hun toekomstplannen. Hyundai heeft echter z'n nieuwe modellen voor de komende vier jaar bekendgemaakt.

Gisteren en vandaag was AutoWeek op Sardinië om kennis te maken met de tweede, gloednieuwe generatie i10. Bij die gelegenheid vertelden de mensen van Hyundai meteen even wat ze voor de komende vier jaar allemaal in de koker hebben.

Na de nieuwe i10 die eind deze maand naar ons land komt, is 2014 voor Hyundai het jaar van de nieuwe i20. Juist in deze tijden, waar het A- en B-segment snel in belang groeien, zat Hyundai met verouderde modellen in die klasse. Vanaf de late zomer van volgend jaar is Hyundai in die beide segmenten dus weer helemaal up to date.

In 2015 staat het grote nieuws uit Seoul hoog op de poten, want dan is het tijd voor een gloednieuwe ix35. En die nieuwe generatie wordt dan meteen aangegrepen om er ook een hybride aandrijflijn in te monteren. Weer een jaar later, we zijn inmiddels in 2016, is het de beurt aan de i30 en de ix20 om te worden afgelost.

Tenslotte is er nog de i40. En die staat voor 2017 op de agenda voor een modelwisseling. In dat jaar kunnen we overigens minstens twee keer met Hyundai op introductie, want dan gaat ook de nieuwe compacte SUV in het B-segment, waar al eerder over werd gespeculeerd, zijn marktdebuut beleven.

Bekijk 2 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie