Volvo werkt ook aan V60 Polestar

Volvo wil na een S60 Polestar ook een snelle versie van de V60 uitbrengen.

De auto is gespot tijdens intensieve tests op de Nordschleife, waarbij zelfs alle wielen op bepaalde momenten van de grond kwamen.

Wie na de heftige S60 Polestar Concept (3,0-liter zescilinder met 503 pk) ook een extreem productiemodel verwacht, wordt teleurgesteld. Australië is namelijk het eerste land waar de productieversie van de S60 Polestar te koop is en down under is het vermogen 350 pk, een kleine 50 pk meer dan de S60 T6 biedt. Die waarde ligt ook voor een eventuele V60 Polestar voor de hand.

'Geen RS-, maar S-concurrent'

AutoWeek sprak bij de onthulling van de Coupé Concept met Lex Kerssemakers van Volvo. Kerssemakers: "Het is met ons Polestar-label helemaal niet de bedoeling om concurrenten van AMG, BMW M en Quattro GmbH neer te zetten."

Hij vervolgt: "In plaats daarvan mikken we met de S60 Polestar qua karakter op bijvoorbeeld de Audi S4, die ongeveer hetzelfde vermogen heeft. Het begrip driveability is voor ons heel belangrijk, dus niet zo veel mogelijk vermogen maar een gebalanceerd karakter met uitstekende prestaties."

Polestar is momenteel alleen nog in Australië beschikbaar, maar wat betreft Kerssemakers is dat maar het begin: "We hebben voor dat land als proeftuin gekozen omdat de importeur extreem enthousiast was en er ook veel vraag was. Het is zeker de bedoeling om de Polestar-auto's ook naar Europa te brengen."

Bekijk foto's van de Volvo V60 Polestar in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie