'Infiniti ook in Japan'

Nissan voert het luxemerk Infiniti tot nu toe alleen buiten het thuisland, maar daar gaat binnenkort verandering in komen.

Dat meldt althans de Japanse krant Nikkei, die daarnaast weet te vertellen dat de Infiniti’s in Japan in eerste instantie gewoon via de Nissan-dealer verkocht zullen worden.

De uitrol van een compleet dealernetwerk is nu eenmaal een prijzige aangelegenheid en zal dus worden uitgesteld totdat het de moeite waard is.

Het lijkt misschien onlogisch om het luxemerk eerst op andere markten te introduceren alvorens het thuisland aan de beurt is, maar dat is het voor de Japanse merken niet. Toyota, bijvoorbeeld, begon in 1989 met Lexus in de Verenigde Staten. Kort daarna verschenen de auto’s ook in Europa, maar Japan volgde pas in 2005.

Ook Honda’s luxepaardje Acura kennen de Japanners niet, dat merk ging ook aan Europa voorbij en richt zich vooral op de VS.

De nieuwe Infiniti Q50 zou de eer krijgen het merk in het land van de rijzende zon te introduceren. De voorganger van die auto, de G37, werd daar verkocht als Nissan Skyline. Of de komst van Infiniti betekent dat die illustere naam verdwijnt, is nog even afwachten.

Bekijk foto's van de Infiniti Q50 in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie