Het is bijna een garantie voor een begerenswaardige auto: moderne techniek in een klassiek jasje. Het Amerikaanse Equus Automotive doet het met de Bass 770.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een klassieke Mustang Fastback uit de jaren ‘60, maar een tweede blik leert dat met name de voor- en achterzijde toch wel behoorlijk afwijken.

Dat geldt ook voor de techniek: onder de motorkap geen V8 van een halve eeuw oud, maar het exemplaar uit de Corvette ZR1. Dat betekent dat deze Equus Mustang maar liefst 640 pk op de straat zet, met een 0-100-sprint in 3,4 seconden als direct gevolg.

Ook de versnellingsbak met dubbele koppeling is hypermodern, net als de keramische remschijven en het onderstel met instelbare schokdempers. Het interieur volgt dezelfde weg als de buitenkant, het is allemaal erg retro.

Een modern entertainmentsysteem ontbreekt niet, en zelfs een Isofix-bevestiging voor de montage van kinderstoeltjes is gewoon present. Goedkoop is de bijzondere ‘Mustang’ niet: om en nabij de twee euroton zonder belastingen. 

Bekijk foto's van de Equus Bass 770 in groot formaat