BMW overweegt een vierdeurs auto te ontwikkelen die onder de 3-serie sedan in het gamma komt.

Een BMW-insider heeft Automotive News verteld dat het merk werkt aan een voorwielaangedreven sedan die onder de 3-serie in het gamma moet komen. De interne codenaam is NES, wat staat voor New Entry-level Sedan.

De compacte sedan van BMW moet het opnemen tegen twee concurrenten die onlangs op de markt kwamen, de Mercedes CLA en de Audi A3 Limousine.

De keuze voor het ontwikkelen van een compacte sedan heeft niet alleen met de aanwezigheid van concurrenten in dat segment te maken. Dit type auto is namelijk populair in de Verenigde Staten en China en dat zijn nu precies de markten die momenteel groeien.

Voorwielaandrijving

De nieuwe sedan wordt in het kader van kostenbesparing géén achterwielaandrijver. De 'NES' deelt z'n platform met de komende 1-serie GT (die debuteerde als de BMW Concept Active Tourer) en de nieuwe Mini. Die laatste debuteert op de LA Auto Show in november.

Als de 1-serie sedan er daadwerkelijk komt, dan duurt dan nog wel enige tijd. Volgens Automotive News is de auto er namelijk niet eerder dan in 2017.