Volvo overweegt toch om de Concept Coupé daadwerkelijk op de markt te brengen.

De taak van de Volvo Concept Coupé op de IAA was duidelijk: aandacht trekken, en ondertussen de weg bereiden voor het nieuwe Volvo-design dat in de vorm van de toekomstige XC90 voor het eerst in de showroom te zien zal zijn.

Gezien de hoeveelheid positieve aandacht die de klassieke tweedeurs kreeg, is hij in die opzet geslaagd. Maar veel mensen vinden het toch jammer dat het daarbij blijft. Volgens AutoBild gaan er nu stemmen op binnen Volvo die zeggen dat de auto in een kleine oplage gebouwd moet gaan worden.

Definitief is dit uiteraard nog allerminst, aangezien directielid Lex Kerssmakers tegen AutoWeek bij de onthulling nog nadrukkelijk heeft gezegd dat de Concept Coupé puur een showmodel is.

AutoBild meldt verder dat als het zover mocht komen Bertone wellicht degene is die de productie op zich mag nemen. Dat zou mooi in de traditie passen: ook de 262C en 780 liepen in Turijn van de band. Voor de productieversie overblijft zou de 400 pk sterke hybride aandrijflijn uit de Coupé Concept een goede optie zijn.

Bekijk vier foto's van de Volvo Concept Coupé in groot formaat