AMSTERDAM - De huidige Opel Zafira rolt onder andere in het Duitse Bochum van de band, maar die faciliteit zal eind volgend jaar z'n poorten sluiten. Naar verluidt zit Opel met PSA om te tafel om te zoeken naar een nieuwe assemblagelocatie voor de MPV.

Dat schrijft de Franse krant Les Echos. Ook Citroën zou bij de deal betrokken zijn. Mogelijkerwijs wordt de volgende generatie van de Opel Zafira in een Franse PSA-fabriek gebouwd. Citroën zou dan de volgende generatie van de C3 Picasso in een Opel-fabriek in Spanje van de band laten lopen.

Volgens Les Echos zijn de voorbereidingen in volle gang, maar zijn er nog wat obstakels. Zo zou PSA geen gebruik mogen maken van het platform waar de Zafira op staat. SAIC Motor, de Chinese partner van General Motors, ziet PSA (het moederbedrijf van Peugeot en Citroën) als een te grote concurrent voor de Chinese markt, en maakt bezwaar. 

De mogelijke samenwerking komt niet geheel uit de lucht vallen. Vorig jaar betaalde General Motors 320 miljoen euro voor een aandeel van 7 procent in het Franse PSA.

Bekijk foto's van de Opel Zafira in groot formaat