Dacia heeft alle informatie over de vernieuwde Duster vrijgegeven.

De gefacelifte Dacia Duster een lager geplaatste luchtinlaat en een nieuwe grille met twee verchroomde strips. Ook de koplampen met geïntegreerde dagrijverlichting zijn nieuw. Verder biedt de Dacia nu dakdragers met Duster-logo en 16-inch wielen met 'Mud&Snow' banden.

Ook aan de achterkant heeft het Roemeense automerk de Duster aangepast. Hier zien we nieuwe lichtunits met chroomafwerking. Een verchroomd uitlaatsierstuk en een 4WD-logo completeren de uiterlijke wijzigingen.

Multimedia

Binnenin past Dacia veel aan. Het dashboard is bijvoorbeeld geheel nieuw, de opnieuw ontworpen stoelen bieden meer zitcomfort en het merk heeft er veel werk van gemaakt om de geluidsisolatie te verbeteren. Bij dezelfde buitenmaten biedt de Duster voortaan meer ruimte: zo groeit de bagageruimte naar 475 liter.

De Duster biedt voortaan nieuwe multimediasystemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Medianav-navigatiesysteem en het Plug&Radio-audiosysteem met USB- en Bluetooth-ondersteuning. Ook voorzieningen als cruisecontrol met snelheidsbegrenzer en parkeersensoren aan de achterzijde waren er nog niet eerder. De knoppen voor de elektrische raambediening zitten nu op de portieren.

Veiligheidssystemen

De opgewaardeerde Dacia biedt nu ESC en Emergency Brake Assist. Nieuw is de 125 pk sterke 1.2 TCe-motor. Deze motor verbruikt in de Duster 6,0 liter per 100 km.

De gefacelifte Duster staat vanaf medio november bij de Dacia-dealer. Begin november maakt de importeur de prijzen bekend.

Bekijk foto's van de Dacia Duster in groot formaat