Al het nieuws voor de IAA autoshow in Frankfurt leek vooraf al bekend, maar Audi heeft maandagavond toch nog verrast met de Nanuk Quattro Concept.

De Audi, momenteel nog gewoon een concept-car, heeft een 5.0 liter V10 TDI met dubbele turbo. Het vermogen is 544 pk en het maximumkoppel 1.000 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 3,8 seconden en de topsnelheid is 305 km/h. Schakelen gaat via een aangepaste zeventraps S-tronic bak.

De Nanuk Quattro Concept verbruikt volgens Audi 7,8 l/100 km. De concept-car heeft 22-inch wielen en de  bodemvrijheid is naar wens 3 centimeter te verlagen of 4 centimeter te verhogen. De auto heeft vierwielbesturing, in het extreemste geval is de wielbasis dan 100 centimeter korter, waardoor een draaicirkel van zo'n 10 meter mogelijk is. Op hoge snelheid sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen, bij lage snelheden juist de andere kant op.

De 4,451 mm lange Nanuk is een samenwerkingsproject tussen de designers van Audi en designhuis Italdesign Giugiaro. Dat liet op de salon van Genève al de Parcour zien, toen nog met V10 uit de Lamborghini Gallardo. Het resultaat is een tweezits sportwagen die zich zowel op als naast het asfalt thuisvoelt. Volgens Audi is de Nanuk een voorproefje van toekomstig Audi-design.

Bekijk 6 foto's van de Audi Nanuk Quattro Concept in groot formaat