Kia denk na over de introductie van nieuwe versies voor de Soul. Vooral een versie met turbo heeft goede kansen.

Autoblog,com heeft uitgevonden dat Kia overweegt een Soul 1.6 Turbo in het Amerikaanse gamma op te nemen. Die zou hetzelfde vermogen als de Veloster Turbo krijgen. De Amerikaanse versie van die auto heeft een vermogen van 204 pk. Er is een kleine 'maar': een dergelijke Soul zou 2.500 dollar duurder worden en de productplanners vragen zich af of de auto daarmee niet te duur voor de doelgroep wordt.

Ook de Track'ster, die in 2012 op de Chicago Auto Show debuteerde, zou eventueel toch in productie kunnen gaan. Kia presenteerde deze auto in de eerste instantie puur als voorbode voor de nieuwe generatie Soul, maar de reacties waren dusdanig positief dat de Koreanen nu overwegen 'm daadwerkelijk in het gamma op te nemen.

Tachtig tot negentig procent van alle geproduceerde Souls is bestemd voor de Verenigde Staten. De fabriek draait momenteel op maximale capaciteit en dus had Kia vooralsnog niet de intentie om nieuwe versies te introduceren naast de Soul EV. Op termijn is er wellicht wel ruimte voor expansie.