Toyota maakt de volgende generatie Prius tien procent zuiniger.

Het is vanzelfsprekend dat Toyota de volgende Prius zuiniger wil maken dan het huidige model, maar naar verluidt valt het niet mee om het brandstofverbruik verder te verlagen.

Satoshi Ogiso, managing officer bij Toyota, zegt dat het verbruik met nog zo'n tien procent omlaag kan worden gebracht. "Vergelijk het met Usain Bolt, die z'n wereldrecord op de 100 meter met een volle seconden heeft verbroken." Het is voor Toyota dus ontzettend hard werken om de Prius te perfectioneren.

De hele aandrijflijn van de Japanse hybride moet krachtiger, compacter, lichter en vooral goedkoper worden, vertelt Ogiso aan Automotive News. De onderdelen worden kleiner, maar het formaat van de Prius zal daarbij niet afnemen. Ogiso gaat ervan uit dat de huidige zo'n zes jaar mee mee moet, we verwachten een nieuwe Prius dan ook pas tegen 2015 in de showroom.

Volgens Ogiso begint Toyota volgend jaar met het testen van een draadloos oplaadsysteem voor de plug-in versie van de Prius. Ook de brandstofcel wordt niet vergeten, op de Tokyo Motor Show in november zal Toyota een concept-car tonen die van deze techniek gebruik maakt.

Bekijk foto's van de Toyota Prius in groot formaat