Citroën presenteert binnenkort een nieuwe compacte auto. Het Franse merk heeft inmiddels een eerste afbeelding van deze Cactus vrijgegeven.

Het eerste wat Citroën aan informatie naar buiten brengt, is een korte video. Hierin komt het begrip 'Airbump' naar voren. Het is onduidelijk wat deze technologie precies behelst, meer daarover zal het Franse automerk in de aanloop naar de IAA in Frankfurt vrijgeven.

Na wat speurwerk leerde Autoweek dat zowel Citroën als Peugeot in juni 2012 een aanvraag hebben gedaan om de handelsnaam Airbump te registreren. In november vorig jaar is de naam ook daadwerkelijk vastgelegd. De beschrijving is nogal breed, maar we vangen informatie op over schokdempers, vering, hydraulische systemen en zelfs versnellingsbakken, koppelingen en een bagagerek.

C-Cactus

In 2007 onthulde Citroën de C-Cactus Concept op de beursvloer van Frankfurt. Kostenbesparing stond centraal bij deze bijzondere auto. Zo waren de voor- en achterbumper uitwisselbaar en werden er veel gerecyclede materialen gebruikt voor de C-Cactus.

Dit jaar waren er de geruchten dat de C3 aan het eind van z'n levenscyclus geen directe opvolger zal krijgen. Een 'back to basic'-model zou in het gat moeten gaan springen dat de B-segmenter zal achterlaten. Inmiddels wordt de Cactus genoemd als de auto die die taak krijgt.

Bekijk foto's van de Citroën Cactus in groot formaat