Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische auto's, zou interesse hebben om zich te vestigen op het terrein van Ford in Genk.

Dat melden diverse Vlaamse media. Tesla-baas Elon Musk heeft aangegeven op zoek te zijn naar nieuwe productielocaties in de VS, Europa en Azië.

De Vlaamse regering onderzoekt nu de mogelijkheden om de Amerikaanse fabrikant te verleiden om zich op het terrein van Ford in Genk te vestigen. De onderhandelingen met Tesla vinden plaats via het overheidsagentschap Flanders Investment and Trade.

De Tesla Model S wordt gebouwd in Fremont, California. In 2013 zullen er zo'n 21.000 auto's de fabriek verlaten, volgend jaar moeten dat er twee keer zo veel zijn. Qua capaciteit moet dat lukken, die ligt namelijk op 500.000 auto's.

Elon Musk heeft echter aangegeven dat er extra fabrieken nodig zijn voor de productie van een compacter model onder de Model S. Die auto, wellicht Model E genaamd, zou ongeveer de helft moeten kosten en binnen nu en vier jaar op de markt moeten komen.   

Geen commentaar

Tesla opende vorige week in Tilburg z'n Europese assemblage- en distributiecentrum. De Nederlandse woordvoerdster van Tesla heeft op dit moment geen extra informatie over een eventuele komst van Tesla naar Genk.

Mochten de Amerikanen besluiten daadwerkelijk auto's te gaan produceren in België, is de vraag of de assemblagelocatie in Tilburg nog iets toevoegt. Maar goed, voordat het zo ver is, zijn we wel weer even verder. Wordt vervolgd.