AMSTERDAM - Tuner Hörmann zorgt er voor dat de Multijet diesel van de GT méér pk´s kan leveren. Bezitters van een 156 GTA kunnen bij Hörmann terecht voor optische veranderingen.

De 1,9-liter JTD Multijet uit de Alfa GT kan door Hörmann worden getuned van de standaard 150 pk naar 168 pk. De maximale trekkracht neemt toe van 305 Nm naar 365 Nm. Ook aan het uiterlijk van de GT kan Hörmann het één en ander veranderen, zij het dat de wijzigingen bescheiden zijn. De Duitse tuner kan coupé 3 cm verlagen en voorzien van een luidruchtige einddemper.


Ook aan het uiterlijk van de GT kan Hörmann het één en ander veranderen

Daarnaast kunnen klanten bij Hörmann kiezen uit twee typen velgen van 17 of 18 inch. Wie zijn GT deze complete metamorfose laat ondergaan, is bij de Duitsers 2.609 euro kwijt.

Ook voor de Alfa 156 GTA heeft Hörmann de nodige accessoires in huis. De krachtbron laat het bedrijf ongemoeid. Wel is er voor de sportiefste 156-variant een uitlaatsysteem met ovale eindpijpen met een diameter van 148x75 mm. Verder biedt Hörmann de mogelijkheid het onderstel aan te passen. Dan is de GTA in hoogte verstelbaar – of liever gezegd: verlaagbaar. De auto kan minimaal 2 en maximaal 6 cm zakken. Bij auto´s met deze veranderingen aan het onderstel worden ook de remmen aangepast.

Tot slot zijn er voor de Alfa 156 GTA ook nog wielen in 18 of 19 inch en zijn er glaasjes voor richtingaanwijzers en achterlichten die in zilver of zwart kunnen worden uitgevoerd.