Het duurt nog een paar maanden voordat de nieuwe Mini wordt onthuld maar er is er nog maar weinig dat we niet hebben gezien van de auto. Voor de tweede keer wordt ons namelijk een blik op het dashboard gegund.

We hebben zowel de drie- als vijfdeursversie van de nieuwe Mini inmiddels voorbij zien komen, met meer of minder camouflage maar op de officiële onthulling laat nog tot 18 november op zich wachten. Bij CarNewsChina.com hebben ze inmiddels beslag weten te leggen op kiekjes van het dashboard. Dat ziet er toch weer wat anders uit dan de foto's die we vorig jaar onder ogen kregen, toen er nog een BMW-stuurwiel was gemonteerd.

De snelheidsmeter is verhuisd van de centrale 'stationsklok' naar een logischer locatie: boven op de stuurkolom. Daar wordt-ie geflankeerd door een 'halve' toerenteller aan de linkerkant en een (zo te zien) rijtje waarschuwingslampjes aan de rechterkant.

Klok

De ronde klok in het midden doet nu dienst als onderkomen voor het multimediagebeuren. De middenconsole oogt robuuster dan die van de huidige Mini, een teken dat de auto weer wat volwassener is geworden. 

Tuimelschakelaars

Onder de grote ronde klok zien we de knoppen voor verwarming en ventilatie, daaronder de welbekende tuimelschakelaars. Mini heeft de deurpanelen en het gedeelte rond de pook voorzien van een kleedje maar we zien wel dat de zitting van de stoel verkrijgbaar is met een uitschuifbaar gedeelte zodat ook mensen met lange benen prettig zitten. En ruitjesbekleding is ook een optie.    

Hoe het eindresultaat eruit ziet, weten we op 18 november, wanneer de nieuwe Mini bijna tegelijkertijd in Tokyo en Los Angeles wordt onthuld.

Bekijk foto's van de Mini Mini in groot formaat