Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Hennessey Ferrari 458

Hennessey geeft Ferrari 458 nieuw vermogen

Hennessey is een bekende naam in de tuningwereld. De Amerikanen hebben nu de Ferrari 458 Italia onder handen genomen.

Hennessey handelt volgens een simpel project. Neem een van zichzelf al snelle auto, verlaag hem, schroef er wat verstevigingsbalken op en stop onder de motorkap verschillende turbo's of superchargers. Het bedrijf heeft met dit concept al verschillende SRT's Viper, Chevrolets Corvette en Camaro's omgebouwd.

Nu is de Ferrari 458 Italia aan de beurt. De auto komt niet boven de 1.000 pk grens. De Ferrari krijgt twee turbo's op z'n achtcilinder gemonteerd, waardoor het vermogen stijgt van 570 tot 738 pk. Z'n maximale koppel, beschikbaar bij 5.600 tpm, komt uit op 721 Nm.

Sneller

De vermogensupgrade zorgt er voor dat de Spyder van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden haalt. De reguliere versie doet er 0,6 seconden langer over. 

Hennesey heeft de Ferrari voorzien van een verstelbaar onderstel van KW en speciaal Michelin-rubber om de wielen. Ook heeft de auto andere olie- en luchtfilters gekregen.

Optioneel zijn koolstofvezel details voor zowel het in- als exterieur beschikbaar. De omgebouwde versie van John Hennessey heeft een jaar garantie. Wat het Amerikaanse pakket moet kosten, is nog niet bekend.

Aanbevolen artikelen