Mini Vision is voorproefje nieuwe Mini

Mini presenteert de Vision, een concept-car die een voorproefje geeft van wat we in de toekomst van Mini kunnen verwachten.

Volgens Mini geeft de Vision een blik in de toekomst, hij laat allerlei ideeën en elementen zien die we op aankomende Mini's kunnen verwachten. Zo is er Driving Experience Control waarmee de interieurverlichting in een handomdraai van kleur te veranderen is.

De hexagonale grille memoreert aan de allereerste Mini's. Om de lichtunits heen zijn full-ledlampen geplaatst, die dienst doen als dagrijverlichting. Evenals bij de huidige Mini het geval is, zijn ook het dak, de raampartij en de rest van het plaatwerk als losstaande delen getekend. 

De Vision is vervaardigd uit lichtgewicht 'Organo metaal', een innovatief materiaal dat uit verschillende soorten vezels bestaat. Volgens Mini is er een vezelachtig patroon op het plaatwerk te zien. 

Snelbinders

Het dashboard is met z'n grote centraal geplaatste informatiepaneel onmiskenbaar Mini, en volgens de ontwerpers doet de binnenzijde ruim aan voor een auto van dit formaat.

Opvallend detail is dat de snelheidsmeter op een meer praktische plek staat: achter het stuur in plaats van centraal op het dashboard. In de deurpanelen zien we lijnen die doen denken aan de Britse vlag, maar die in feite dienst doen als een soort snelbinders.

Bekijk foto's van de Mini Vision in groot formaat

Tip de redactie