Mercedes E-klasse krijgt negen versnellingen

Mercedes’ automatische transmissie met 9 versnellingen debuteert in de E-klasse. De E 350 Bluetec krijgt de 9G-Tronic als eerste.

De 7G-Tronic, de automaat met zeven versnellingen doet al jaren dienst bij Mercedes-Benz en is in de loop der jaren bijgeslepen. Nu komt er echter een wagen met negen verzetten.

De twee extra versnellingen levert vooral winst op bij het verbruik. Zo belooft Mercedes-Benz voor de E 350 Bluetec, met 252 pk sterke V6 diesel, 5,3 liter per 100 kilometer. De Estate doet het met 5,5 liter diesel per 100 kilometer. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van respectievelijk 138 en 144 gram per kilometer.

Bij 120 km/h draait de E 350 Bluetec in de hoogste versnelling maar 1.350 toeren.

De 9G-Tronic kan een koppel aan tot 1.000 Nm, dus we gaan de versnellingsbak op langere termijn ongetwijfeld ook in de absolute krachtpatsers terugzien.

In september komt de E 350 Bluetec met 9G-tronic op de markt. Overigens is Das Haus niet het enige merk dat met een auto met zoveel versnellingen komt, Land Rover heeft er bijvoorbeeld ook een in de planning. Ook Fiat-Chrysler introduceert een automaat met 9 versnellingen.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz E-klasse in groot formaat

Tip de redactie