Wij kunnen hier al exclusief de nieuwe Monza coupé laten zien, de auto die debuteert op de IAA in Frankfurt.

De voorgeschiedenis van dit nieuws is iets anders dan gebruikelijk. Wij kregen via onze collega's van AutoBild deze illustratie in handen.

De Duitsers waren zeer stellig over het feit dat Opel een Monza coupé Concept onthult, maar gaven wel aan dat dit een illustratie was.

Het toeval wilde dat wij met hooggeplaatste mensen van Opel hebben gesproken. Eén van hen bevestigde dat de auto die je hier ziet exact de auto is die je op de IAA in Frankfurt tegen gaat komen. Opel heeft alleen nog geen fotoshoot gehouden. AutoBild heeft dus de auto gezien en deze een mooie Photoshop-achtergrond gegeven.

Mysterie opgelost

Nu dat mysterie is opgelost, is het tijd om naar de techniek te kijken. AutoBild weet zeler dat de Monza een achterwielaandrijver wordt. De Opel kan namelijk mooi het platform van de Cadillac ATS gebruiken. Als ook de motoriseringen overeenkomen, dan krijgt de topper een 3,6-liter V6 onder de kap met 325 pk.

Echter: de Opel-medewerkers die we spraken, ontkennen stellig dat er een link is met een Cadillac. Daar moet wel bij vermeld worden dat zij niet deel zijn van het projectteam van de Monza Concept. Als alternatief zou Opel de bodemplaat van de Insignia kunnen gebruiken. Dan zou de topversie vierwielaandrijving en ook een vermogen van 325 pk krijgen.

Senator

In het verleden was de Monza een grote coupé van Opel, op basis van de Senator. De auto is van eind jaren zeventig tot eind jaren tachtig van de vorige eeuw in productie geweest is.

Op de IAA in Frankfurt, die begin september z'n persdagen heeft, komen we meer over deze nieuwe Monza te weten.

Lees alles over de Opel Monza Concept in AutoWeek 28, die vanaf woensdag 10 juli in de winkels ligt.

Bekijk foto's van de Opel Monza in groot formaat