Nissan is naar verluidt bezig aan een eigen versie van de 'Twizy' van Renault.

Blijkbaar hoeft het feit dat de twee merken onder hetzelfde concern vallen niet te betekenen dat ze niets op elkaars producten aan mogen merken.

"De Twizy combineert weliswaar de wendbaarheid en compactheid van een motorfiets met de voordelen van een auto, maar we denken dat er verbeteringen mogelijk zijn", vertelt Nissans strategie-bepaler Etienne Henry aan Automotive News Europe.

Een voorbeeld van een Nissan volgens dit recept zagen we in 2009 in de vorm van de Land Glider. Die compacte en elektirsche auto kantelde ondanks de vier wielen als een motorfiets de bocht in. Hoewel hij de Land Glider een “zeer interessant concept met erg uitdagende en belangrijke techniek” noemt, laat Henry niet los hoeveel van de concept-car we in de toekomste productieauto terug gaan zien.

Grappig detail: Nissan heeft al een eigen versie van de Twizy in de vorm van de New Mobility Concept. De 'NMC' werd in Japan gebruikt om meningen te peilen, maar is er nog niet gelanceerd omdat de regelgeving geen raad weet met de net-niet-auto.

Bekijk 6 foto's in groot formaat