Opel heeft een nieuwe versie van de Insignia aan het gamma toegevoegd: de Country Tourer.

De Country Tourer profiteert van de wijzigingen die Opel onlangs op de Insignia doorvoerde. Het Duitse merk mikt met de nieuwe versie op mensen die ook af en toe kilometers op onverharde wegen maken.

Opel wil de Insignia Country Tourer niet alleen een 'avontuurlijk' imago geven, het merk wil dat de auto ook daadwerkelijk de uiterlijke pretenties waarmaakt.

Daarom heeft de Country Tourer een 20 millimeter grotere bodemspeling, beschermplaten aan de voor- en achterzijde, verbrede wielkasten en een beklede onderzijde. Ook hebben alle versies de beschikking over Haldex-vierwielaandrijving en een elektronisch sperdifferentieel op de achteras. Al deze voorzieningen helpen bij het rijden op onverharde wegen.

IAA in Frankfurt

Er komen drie motoren beschikbaar. De eerste is een 2.0 CDTI met 163 pk, de instapmotor. De sterkste diesel is de 2.0 CDTI Biturbo met 195 pk. De enige benzinemotor is de 250 pk sterke 2.0 SIDI viercilinder turbo. De CDTI Biturbo is alleen in combinatie met een automaat te krijgen, de andere twee motoriseringen zijn te combineren met een handbak of een automaat.

De prijzen en meer details van de Opel Insignia Country Tourer worden bekend tijdens het showdebuut. Dat vindt begin september plaats op de IAA autoshow in Frankfurt.

Bekijk foto's van de Opel Insignia Country Tourer in groot formaat