De beroemdste Lotus Esprit ter wereld, die witte van James Bond, is te koop. In september gaat de blikken held uit The Spy Who Loved Me in Londen onder de hamer.

Het is een van de bekendste filmauto’s aller tijden, de witte Lotus Esprit waarmee James Bond (gespeeld door Roger Moore) in 1977 het ruime sop koos in The Spy Who Loved Me. De auto is destijds voor een bedrag van 100.000 dollar door het Amerikaanse bedrijf Perry Oceanographic omgebouwd tot ‘onderzeeër’.

Nadat de Esprit z’n taken voor de camera's had vervuld, belandde de auto in een opslagloods in de buurt van New York. Daar stond-ie tien jaar lang weg te kwijnen totdat een echtpaar, dat de opslagruimte kocht nadat het huurcontract was verlopen, de auto tot hun waarschijnlijk niet geringe verbazing in handen kreeg.

Interesse? Boek dan vast een reisje naar Londen en zorg dat je op 8 en 9 september op de tribune bij RM Auctions zit. Die dagen gaat er trouwens nog meer moois in de verkoop, zoals een Jaguar D-Type uit 1955, Ferrari 275 GTB/C uit 1966 en Porsche 904/6 Carrera GTS uit 1965.    

Bekijk foto's van de Lotus Esprit van James Bond in groot formaat