Cadillac is gestopt met de ontwikkeling van een extreem duur topmodel.

Momenteel is de XTS de grootste sedan die het Amerikaanse Cadillac in de showroom heeft staan. Toegegeven, met z'n dikke vijf meter is het absoluut geen kleine jongen, maar de tijd van enorme logge bakbeesten lijkt toch echt voorbij te zijn.

In 2011 presenteerde Cadillac de Ciel, een reusachtige cabriolet die bijna twee meter breed was. De cabriolet was een voorbode van een ultra-luxe topmodel dat Cadillac weer terug op de kaart moest zetten als fabrikant van typisch Amerikaanse suites op wielen.

Halt toegeroepen

Autonews meldt vandaag dat de ontwikkeling van een dergelijk model een halt toe is geroepen. De auto, die een prijskaartje van zo'n 100.000 euro zou krijgen, zou te weinig toevoegen aan het gamma van Cadillac, waardoor het ontwikkelingsprogramma nu naar de ijskast verwezen zou zijn.

De top-Cadillac zou te weinig verschillen van een ander model dat momenteel wél in ontwikkeling is. Dat is een tegenhanger van de Mercedes S-klasse en de BMW 7-serie. In 2016 of 2017 zou de auto op de markt moeten verschijnen.

Bekijk 6 foto's in groot formaat