Het Franse automerk Citroën heeft woensdag de Grand C4 Picasso gepresenteerd, de zevenzits versie van de C4 Picasso.

Net als bij de vorige generatie van de C4's Picasso het geval was, krijgt de Grand-versie een iets ander uiterlijk. De Citroën staat op het nieuwe EMP2-platform, waardoor de auto efficiënter in elkaar gezet kan worden. De zuinigste versie heeft een CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer.

Wie goed kijkt, ziet dat de Grand Picasso over een ander front beschikt dan de vijfzits variant. Verder lopen de dakbogen net even anders en krijgt hij overduidelijk een setje eigen achterlichten met zich mee.

In de lengte is de nieuwe Grand C4 Picasso met 4,59 meter net zo lang als de auto die hij vervangt. Wel neemt z'n wielbasis toe, en wel met 11 centimeter tot 2,84 meter. De portieropeningen zijn groter dan ooit, waardoor de instap naar de derde zitrij beduidend gemakkelijker moet verlopen.

Grotere bagageruimte

Wie achterin plaatsneemt, heeft  de beschikking over z'n eigen ventilatieroosters. De bagageruimte neemt met 69 liter toe tot 645 liter. Wie de derde zitrij naar voren schuift, heeft zelfs 700 liter bagageruimte. De vooroverhang is 11,6 centimeter korter dan voorheen, bovendien wordt de motor lager gemonteerd en is de spoorbreedte verruimd.

De Grand C4 Picasso krijgt de beschikking over een nieuwe BlueHDi-dieselmotor die, hoe kan het ook anders, voldoet aan de Euro 6 norm. Hij beschikt over een Selective Catalytic Reduction-module, een techniek waarmee de NOx-uitstoot aanzienlijk beperkt kan worden, volgens Citroën zelfs met 90 procent.

100 kilogram lichter

Al met al stoot de 150 pk sterke zelfontbrander in combinatie met een handbak 110 gram CO2 per kilometer uit. Wie hem met automaat bestelt schiet 117 grammetjes CO2 per kilometer de lucht in.

Iedere versie van de nieuwe Grand Picasso is tenminste 100 kilo lichter dan z'n voorganger. Deze krachtbron komt ook naar de korte Picasso, en ook de rest van het motorenaanbod is identiek aan dat van z'n kleinere broertje.

Medio oktober moeten de eerste exemplaren in de showroom staan. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Citroën C4 Picasso in groot formaat