De Honda CR-V en de Citroën C4 Picasso hebben allebei vijf sterren verdiend bij de laatste Euro NCAP-botsproeven.

Werknemers van EuroNCAP hebben de Honda CR-V en de Citroën C4 Picasso aan botsproeven onderworpen. Beide auto's ontvingen de maximale score van vijf sterren.

Het inzittendencompartiment bleef in de CR-V geheel intact bij een frontale botsing. Knieën zijn goed beschermd en ook de bovenbenen blijven gespaard bij een harde klapper.

Bij een simulatie van een zijwaartse aanrijding wist de Japanner zelfs het maximum aantal punten binnen te slepen. Ook kleine kinderen worden goed beschermd.

Klein minpuntje vond de NCAP het feit dat de instructie om de passagiersairbag uit te schakelen niet helemaal duidelijk bleek. Ook voetgangers blijven relatief gezien gespaard, op dit vlak scoort de Honda eveneens het maximum aantal punten.

Ook de hagelnieuwe C4 Picasso ging zachtzinnig met z'n inzittenden om. Alleen de borst bleek bij een frontale botsing 'matig beschermd'.

Kinderen zijn eveneens met een gerust hart mee te nemen. De benen van voetgangers zouden een aanrijding moeten kunnen doorstaan, al scoorde de Picasso niet al te best wat hoofdbescherming betreft.