Bugatti werkt aan 'Super-Veyron'

Het Franse sportwagenmerk Bugatti werkt aan een alles overtreffende 'Super-Veyron', meldt het Engelse tijdschrift AutoCar maandag.

Volgens de geruchten krijgt de extreme Veyron de beschikking over een tot 9,6-liter uitgeboorde W16 achterin. Momenteel heeft de Veyron Supersport een 8,0-liter W16 met 1.200 pk.

De nieuwe auto, die in de media al SuperVeyron wordt genoemd, zou om en nabij de 1.600 pk moeten gaan krijgen. Met een gewichtsafname van zo'n 250 kilo zou de auto een snelheid van zo'n 465 km/h moeten gaan halen.

In oktober vorig jaar werd voor het eerst op internet gespeculeerd over de nieuwe Bugatti. Een bron binnen Bugatti heeft tegen AutoCar verkondigd dat Bugatti inderdaad werkt aan een super-Veyron, die uiteindelijk voor zo'n 6 miljoen euro in de Bugatti-showroom zal komen te staan.

'Voorlopig niet'

Aanvankelijk zou het model, dat ook een gewijzigd uiterlijk zal krijgen, op de markt moeten komen om de vraag naar de reguliere Veyron aan te jagen. Maar volgens de anonieme bron zou Bugatti het topmodel voorlopig niet willen lanceren. "We denken niet dat we de auto nodig hebben om de laatste exemplaren van de Veyron te verkopen, dat lukt zonder ook wel,' aldus de bron.

Het is daarom niet ondenkbaar dat Bugatti de 'Super-Veyron' als laatste versie van de sportwagen uit zal brengen.

Bekijk foto's van de Bugatti Veyron in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie