Caterham-Renault in 2014

Het Franse automerk Renault en het Engelse Caterham gaan samen een auto ontwikkelen. Deze komt als Alpine, meldt het Engelse autotijdschrift Autocar maandag.

Sinds de jaren negentig is er geen Alpine op de markt gekomen. Caterham, bekend van lichtgewicht sportwagens en met ervaring in Formule 1 helpt mee om samen met de Franse ingenieurs van Renault een échte sportwagen te ontwikkelen.

De twee autobouwers hebben recentelijk een contract getekend dat beide partijen zeggenschap geeft over de Renaultsport-fabriek in het Franse Dieppe. Het was al bekend dat zowel een Alpine als een Caterham-variant op de markt zal verschijnen.

Verschillende motoren

De Caterham en de Alpine zullen echter behoorlijk van elkaar verschillen. Volgens de laatste geruchten krijgt de Alpine een 2.0-liter turbo met zo'n 280 pk van Renault onder de kap.

Bij Caterham kiezen ze juist voor een motor zonder turbo, het Engelse sportwagenmerk klopt naar alle waarschijnlijkheid bij Toyota of Mazda aan voor een krachtbron, die volgens Autocar 'meer dan 200 pk' moet gaan leveren.

Wanneer we de auto's in levenden lijve kunnen bewonderen is nog niet bekend, wel zou de versie van Caterham al in 2014 op de markt moeten verschijnen.

Bekijk 4 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie