Subaru presenteert eerste hybride

Het Japanse merk Subaru heeft maandag officieel bevestigd dat het een hybride auto in productie neemt. Het model heet de XV Hybrid, aldus AutoWeek.

De XV Hybrid heeft vierwielaandrijving, net als de andere versies van dit model. De aandrijflijn bestaat verder uit een elektromotor, een aangepaste 2,0-liter benzinemotor en een speciaal voor de hybride ontwikkelde CVT-automaat.

Op de Japanse verbruikscyclus ligt een verbruik van 5,0 liter op 100 km (1 op 20) in het verschiet. Subaru geeft verder geen prestatiescijfers op.

Er is een speciale groene lakkleur, Plasma Green Pearl. Deze geeft volgens Subaru het groene karakter van de XV Hybrid weer. Ook zijn er speciale koplampunits waarmee de auto zich van z'n broers onderscheidt. Die zijn er overigens alleen voor de Japanse markt.

Ook buiten Japan

Het interieur laat een ander instrumentenpaneel en two-tone (zwart-zilver) alcantara zien.

Subaru meldt dat de XV Hybrid eerst in Japan op de markt komt, maar maakt tegelijkertijd duidelijk dat de auto niet exclusief voor de thuismarkt is bedoeld. Of -en zo ja, wanneer- we 'm in Nederland kunnen verwachten, is nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Subaru XV in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie