De NHTSA blijft autofabrikanten op de vingers tikken. In totaal moeten 37.000 Dodge Ram's en 15.000 Darts terug naar de werkplaats.

De Chrysler Group roept in de Verenigde Staten 37.000 exemplaren van de Ram pick-up terug naar de garage wegens twee verschillende fouten.

De terugroepactie komt krap een week nadat het concern een terugroepactie van de National Highway Traffic Safety Administration in de wind sloeg om 2,7 miljoen Jeep Grand Cherokees onder de loep te nemen. Deze zouden een brandgevaarlijke brandstoftank hebben, maar Chrysler meende dat de NHTSA het niet bij het juiste eind had.

Een paar dagen later werd alsnog actie ondernomen, zij het vanwege een ander probleem. Nu is het dus de beurt aan Dodge.

Waarschuwingslampje

Het leeuwendeel van de terug te roepen Rams, zo'n 30.000 stuks, zou een waarschuwingslampje in het dashboard hebben dat dienst weigert. Het euvel wordt ongetwijfeld gratis verholpen. Bij de resterende 7.000 Rams, allen Heavy Duty-modellen, gaat het om een probleem met de vooras.

De Dart wordt teruggeroepen omdat hij bij lage temperaturen spontaan af zou kunnen slaan. Het gaat om modellen met een 1.4-liter benzinemotor die na langdurig stilstaan bij stevige kou dienst kan weigeren.

De problemen van de Ram en de Dart hebben voor zover bekend nog niet voor ongelukken gezorgd.

Bekijk 5 foto's in groot formaat