Vorig jaar toonde Toyota op het Goodwood Festival of Speed vol trots z'n GT86. Dit jaar komt het Japanse merk met de TRD Griffon Project, een speciale race uitvoering.  

De TRD Griffon Project komt van Toyota Racing Developments. Eerder al maakte deze lichtgewicht uitvoering indruk op de Tokyo Auto Salon, de grootste tuningbeurs van Japan.

De Griffon is lichter, stijver en uiteraard voorzien van wat TRD-franjes. Zo zijn de motorkap, het dak, de deuren, de achterklep en de achtervleugel vervaardigd uit koolstofvezel. Ook het glas van de ramen is vervangen voor polycarbonaat. Verder maakte TRD gebruik van met koolstofvezel verstevigd plastic om het gewicht omlaag te krijgen.

Race-afdeling

De TRD Griffon Project heeft aleen plek voor de bestuurder. De pookknop, startknop en verscheidene metertjes komen van Toyota's race-afdeling. Het stuurwiel komt van Momo en voor sneller schakelen heeft TRD de bakverhoudingen bijgesteld.

De auto is in deze uitzoering iets verlaagt, maar Toyota maakte niet bekend hoeveel dit is.Verder heeft deze GT86 nieuwe remschijven die achter de 18" wielen zijn gemonteerd. Onder de kap blijft de GT86, naast een nieuw oliekoelsysteem, hetzelfde.

Bekijk foto's van de Toyota GT86 in groot formaat