BMW en General Motors hebben met alle tevredenheid hun tests afgerond met de DC Combo-laadstations. Dat maakte de twee autobedrijven vrijdag bekend. 

Beide merken zeggen tevreden te zijn met de resultaten die zijn verkregen na uitvoerig getest te hebben met de snellaadstations.

BMW verschijnt binnenkort met een duo elektrische auto's op de markt die het nieuwe i-label zullen dragen: de i3 en i8. General Motors heeft binnenkort met de volledig elektrische Spark een echte EV in de aanbieding. 

Zowel de Sparks EV als de i3 zouden in minder dan twintig minuten tot tachtig procent van het laadvermogen worden opgeladen. De Society of Automotive Engineers heeft de DC Snelladers in de Verenigde Staten tot nieuwe industriestandaard gemaakt, de Duitser en de Amerikaan zijn de eerste elektrische auto's die hiervan zullen profiteren. Zowel ABB, Aker Wade, Eaton en IES zullen de snellaadstations op korte termijn gaan uitrollen.

Innovatie

"De samenwerking tussen twee autofabrikanten en leveranciers van apparatuur voor de EV-infrastructuur is ongekend. Het geeft aan dat de technologie volwassen is geworden," zegt Britt Gross, een grote naam binnen de innovatie-afdeling van General Motors.

Naast GM en BMW zijn ook Ford, Chrysler, Daimler, Volkswagen, Audi en Porsche betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe stations.

Bekijk 4 foto's in groot formaat