Seat komt met een plug-in versie van de nieuwe Leon.

De website Carscoops meldt dat de Leon Plug-in Hybrid een 100 pk sterke elektromotor met een 1,4-liter benzinemotor met een vermogen van 120 pk combineert.

De volledig elektrische actieradius is 50 kilometer en de auto slaat z'n energie op in een accupakket met een capaciteit van 8,8 kWh.

Seat presenteerde z'n Leon Plug-in Hybrid bij een bijeenkomst van het Cenit Verde project. Dat publiek-private initiatief heeft als doelstelling de introductie van de elektrische auto in Spanje te versnellen.

Het Spaanse merk beperkte zich echter niet tot het leveren van een auto alleen. In samenwerking met bedrijven als Cobra, Endesa, Iberdrola en Red Eléctrica de España heeft Seat ook een prijstabel opgesteld voor eventueel verhuur van zo'n plug-in hybride Leon.

Samenwerken

Bovendien kan de Leon Plug-in Hybrid samenwerken met een 'smart grid', die op een slimme manier bepaalt welke auto wanneer laadt. Als het mogelijk is, zal dat dus 's nachts zijn, want dan is het tarief lager en is de piek overdag dus ook kleiner.

Een ingeplugde Leon Plug-in Hybrid kan juist ook energie aan de smart grid afstaan als andere voertuigen die aangesloten zijn op korte termijn veel energie nodig hebben en de betreffende Leon niet.

Ten slotte is er nog de Driving Cycle Predictor, een systeem dat de rijstijl van de bestuurder analyseert en suggesties tot verbetering kan doen om de CO2-uitstoot te beperken.

Bekijk foto's van de Seat Leon in groot formaat