De Chrysler Group roept 630.000 Jeeps terug naar de garage vanwege problemen aan de versnellingsbakken, airbags en gordels.

De bakproblemen kunnen zich voordoen bij 220.000 Wranglers en voor de foutjes aan airbags en gordels moeten 409.000 Jeeps Compass en Patriot terug naar de werkplaats.

Deze terugroepactie heeft opvallend genoeg niets te maken met het verzoek voor een recall dat de Amerikaanse veiligheidsinstantie National Highway Traffic Safety Administration eerder deze week deed. Toen weigerde Chrysler Group het verzoek, een vrij ongebruikelijke stap, maar deze problemen erkent de fabrikant wel.

Het verzoek van de NHTSA betrof toen een vermeend probleem aan de brandstoftoevoer bij liefst 2,7 miljoen Liberty's en Grand Cherokees, maar Chrysler was het niet met de conclusie van de instantie eens. Dit is erg zeldzaam: verzoeken van de NHTSA worden altijd als vanzelfsprekend ingewilligd.

De importeur was niet bereikbaar voor commentaar, dus of de problemen ook betrekking hebben op in Nederlandse verkochte auto's is niet bekend.
 

Bekijk 4 foto's in groot formaat