Nissan lijkt maar niet echt haast te maken met een nieuwe Qashqai. Alhoewel de eerste generatie er al een tijd is, zagen we tot nu toe alleen een 'mule' van de Qashqai 2.0. Nu hebben we echter de eerste foto's te pakken van de echte auto.

Het prototype reed rond in Engeland, waar ook de volgende generatie Qashqai weer van de band gaat rollen. En de rol van de Engelsen blijft niet beperkt tot de productie van populaire Nissan, de auto wordt daar ook geheel ontwikkeld en ontworpen.

De nieuwe Qashqai deelt z'n modulaire bodemplaat met Renault. Ook de nieuwe Mégane krijgt namelijk deze basis. Ook motorisch gezien zijn er overeenkomsten.

De Fransen leveren een 1,2-liter driecilinder turbomotor, goed voor 120 pk. Deze neemt de plek in van de atmosferische 1,6-liter viercilinder van de huidige Qashqai. Ook de turbodiesels zijn afkomstig van Renault.

Motor

Nissan haalt niet alle onderdelen bij andere vandaan. De benzinemotor de 1,6-liter DIG-T turbomotor komt de eigen fabriek. Deze motor, bekend uit de Juke, komt in meerdere vermogensvarianten beschikbaar.

Autocar meldt dat er zelfs een 220 pk sterke versie beschikbaar komt, die dan Qashqai Nismo zou kunnen gaan heten.

Gezien het gemoedelijke karakter van de Qashqai plaatsen we daar toch voorzichtig een paar vraagtekens bij.

Succesmodel

Nissan onthult de tweede generatie van z'n beststeller waarschijnlijk eind dit jaar. Begin 2014 komt de auto dan op de markt.

Ondanks het feit dat de Qashqai er al sinds 2007 is, doet de auto het momenteel beter dan ooit. Begin dit jaar stond de auto Europees gezien in diverse maanden in de top 10 van de autoverkopen, een prestatie van formaat voor deze cross-over.

Bekijk foto's van de Nissan Qashqai