Het Italiaanse modemerk Momodesign heeft van Lancia de opdracht gekregen om de Delta nét even specialer te maken.

De S Momodesign kenmerkt zich door sportievere bumpers, dorpelverbreders in carrosseriekleur en een setje 18-inch lichtmetalen wielen. Verder krijgt de Delta matzwarte chroomaccenten, donkere koplampunits, een chromen dubbele uitlaat en een hoogglanszwarte achterklep. Ook zijn twee nieuwe lakkleuren aan het gamma toegevoegd, Antracite Grey en de two-tone combinatie Grey/Eclipse Black.

Ook het interieur is door Momodesign onder handen genomen. De bekleding, die in een combinatie van leder en stof is uitgevoerd, krijgt donkerblauwe stiksels en een Momodesign-logo op de rugleuning. De hoogglanszwarte middenconsole krijgt eveneens wat matzwarte chroomelementen met zich mee. De wijzerplaten zijn voor de verandering in geel uitgevoerd. Standaard krijgt de S Momodesign cruisecontrol, dual-zone automatische airco en elektrisch verstelbare spiegels met zich mee.

De speciale uitvoering is te bestellen in combinatie met zowel de 1.4 T-Jet Bi-Fuel turbobenzinemotor, die voorzien is van een LPG-installatie, en de 1.6 MiltiJet turbodieselmotor. Die eerste is de goedkoopste uitvoering, die vanaf 28.385 euro in de prijslijst staat. De zelfontbrander moet als S Momodesign 31.885 euro opbrengen.

Bekijk foto's van de Lancia Delta in groot formaat