Porsche komt met een speciale '50'-versie van de 911 mee naar de IAA in Frankfurt.

De speciale versie heeft de 911 Carrera S als basis. De '50' heeft echter een widebodykit en een speciaal daarop afgestemd Porsche Active Suspension Management (PASM).

Een sportuitlaatsysteem zorgt voor een voller geluid. De wielen zijn een verwijzing naar de fameuze 'Fuchs' wielen uit de rijke historie van de 911.

Verder zijn er verchroomde strips op de luchtinlaten voor, op de luchtroosters van de motorruimte achter en op het paneel tussen de achterlichten. Een andere technische highlight in de uitrusting is het Porsche Dynamic Light System (PDLS) met bi-xenonkoplampen en dynamische bochtverlichting.

Twee kleuren

De jubileumeditie is in twee nieuwe kleuren te bestellen: geisergrijs metallic en grafietgrijs metallic. Unilak zwart is ook een optie. Achterop is er het '911 50' logo met 3D-effect. Dat logo keert binnenin ook terug op de dorpels, de toerenteller en de hoofdsteunen.

Ook het binnenste kent verwijzingen naar de 911-historie, zoals groene wijzerplaten, witte wijzers en zilverkleurige kapjes op de as van de wijzers. De stoelen zijn gedeeltelijk met leder bekleed met een middenbaan stof met de Pepita-ruit die de 911-bekleding uit de jaren zestig ook had.

De schakelpook komt uit het Porsche Exclusive-programma. Deze is afgewerkt met geborsteld aluminium, net als de sierpanelen die overal in het interieur te zien zijn.

Sprint

De zescilinder levert ook in deze versie 400 pk. De sprint naar 100 km/h kost 4,3 seconden als je kiest voor de PDK-transmissie, met handbak is dit 4,5 seconden. Het gemiddeld verbruik is 9,5 l/100 km en de CO2-uitstoot is 206 g/km met PDK (224 g/km met handbak).

Porsche bouwt 1.963 exemplaren van deze 911, een verwijzing naar het geboortejaar van de auto. De versie met PDK is er vanaf 143.300 euro, die met handgeschakelde zevenbak mag vanaf 144.300 euro mee. Porsche benadrukt dat deze prijzen zonder BTW en BPM zijn, dus verwacht dat de Nederlandse prijs snel richting de twee ton kruipt.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat