De concurrentie in het B-segment zit niet stil. Daarom heeft Nissan z'n Micra flink vernieuwd om het peloton bij te kunnen benen.

De eerste foto's van een voorvertoning van de auto in Milaan zijn op Engelse websites opgedoken. We zien een auto die een stuk stoerder oogt dan de Micra zoals we 'm nu kennen.

De grille, motorkap en bumper zijn dan ook anders. De koplampen kijken iets minder 'lief' de wereld in. Aan de achterkant hebben de ingenieurs een nieuwe bumper op de Micra geschroefd.

Er valt ook meer te personaliseren. De blauwe lakkleur van de foto's is bijvoorbeeld nieuw en Nissan zet ook een aantal nieuwe lichtmetalen wielen op de optielijst.

Binnenin is de diameter van het infodisplay gegroeid naar 5,8 inch. Goed nieuws voor onze mannen met meetapparatuur: in de gefacelifte Micra is wél een 12-voltsaansluiting voor elektronica aanwezig.

Motor

Motorisch gezien zijn er geen aardverschuivingen, de 1,2-liter driecilinder met 80 pk en de 1.2 DIG-S met 98 pk blijven gewoon. 

Nissan was niet bereikbaar voor een reactie op onze vraag of de prijzen veranderen. Wel weten we dat de vernieuwde Micra in het najaar bij de dealers verschijnt.

Bekijk foto's van de Nissan Micra in groot formaat