In het streven naar flinke groei in de komende jaren gaat Infiniti z'n prioriteiten anders leggen. De aangekondigde elektrische Infiniti is daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.

"Het is niet de vraag of de elektrische Infiniti er gaat komen, maar wanneer.

We hebben met onze ambitieuze groeiplannen ons ontwikkelingsbudget hard nodig en dus moeten we keuzes maken. De Infintii EV is daarom voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet," aldus Infiniti-topman Johan de Nysschen gezegd in een interview met Automotive News.

Tegelijkertijd temperde De Nysschen de verwachtingen voor de verkopen van zijn merk. Volgens de topman is de oorspronkelijke doelstelling van verdrievoudigde verkopen (van 170.000 naar 500.000 stuks) in de komende vier jaar toch iets te ambitieus. Maar Infiniti wil wel flink groeien, benadrukte hij.

Modellen

Boven de Q70, de volgende generatie van de Infiniti M, komen twee modellen. Deze limousines krijgen hetzelfde platform als de Q70. We moeten nog wel even geduld hebben, want Nissans luxemerk brengt deze auto's pas rond 2020 op de markt.

Ook wat betreft de beloofde sportwagens aan de bovenkant van het gamma doet Infiniti water bij de wijn. Het zullen geen puristische sportwagens meer worden, ze moeten toch ook een bepaalde mate van gebruiksmogelijkheden moeten hebben.

Bekijk 2 foto's in groot formaat