Een gepikeerde productiemedewerker in de Fiat-fabriek in het Servische Kragujevac probeert door teksten te krassen in kakelverse 500L's iets duidelijk te maken aan het management.

In de Servische Fiat-fabriek in Kragujevac wordt momenteel de nieuwe 500L in elkaar geschroefd. 31 splinternieuwe exemplaren van deze opgeblazen Fiat 500 moesten de furie van 'de man met de schroevendraaier' doorstaan.

In de fabriek zijn de laatste maanden spanningen ontstaan tussen het management en de medewerkers. De levering van onderdelen verloopt niet al te soepel en volgens de lokale vakbonden worden werknemers gedwongen om lange dagen te maken zonder korte pauzes tussendoor.

"We denken dat er één persoon verantwoordelijk is voor de beschadigingen, omdat het handschrift op elke auto hetzelfde lijkt te zijn", zegt Zoran Mihajlovic van de Fiat Automobili Srbija-vakbond tegenover de krant Istinito. "De druk op de medewerkers wordt steeds groter, de jonge mensen kunnen dat hebben maar de ouderen hebben het er moeilijk mee. Bovendien verdienen ze gemiddeld slechts 400 dollar (308 euro) per week". 

De beschadigde 500L's worden uiteraard hersteld, momenteel is Fiat een onderzoek gestart naar de expressieve chagrijn.

Bekijk foto's van de Fiat 500L in groot formaat