Ondanks de huidige economische omstandigheden blijft er een behoorlijke vraag naar tweedehands auto's bestaan, zo blijkt uit cijfers die Bovag woensdag presenteert.

Bovag en het RDC/Centraal Bureau Mobiliteit Informatie hebben de verkoopcijfers van tweedehands auto's in het eerste kwartaal van dit jaar onder de loep genomen.

Daaruit blijkt dat autobedrijven 265.255 occasions hebben verkocht, volgens Bovag is dat vrijwel precies hetzelfde aantal als het langjarig gemiddelde.

In april vonden 86.661 occasions een nieuwe eigenaar, wat ongeveer in lijn is met het aantal dat in voorgaande jaren in deze maand werd verkocht. Particulier kopen daarentegen iets minder graag van andere particulieren (het zogenaamde C2C-segment).

Marktaandeel

Het marktaandeel van de handelaren (B2C) bedroeg in april namelijk 59 procent, waar dat in 2012 en 2008 respectievelijk 58 en 56 procent was. Men lijkt minder risico te willen lopen door een auto met garantie te kopen bij een autobedrijf.

Shoppen doet de consument in 25 procent van de gevallen in het B-segment. 22 procent van de verkochte occasions is een C-segmenter en het A-segment neemt 15 procent voor z'n rekening. Bovag weet verder te melden dat het rijdende wagenpark in Nederland op 30 april een omvang had van 7.851.271 auto's, 116.000 meer dan op dezelfde datum twee jaar geleden.