ANWB heeft de resultaten van de laatste NCAP botsproeven gepresenteerd. De Chevrolet Trax, Renault Captur, Dacia Sandero en de Nissan Evali zijn hiervoor getest.

Op de aspecten 'bescherming volwassen inzittenden' en 'bescherming kinderen' heeft de Sandero van Dacia vijf sterren binnen weten te slepen. De hoogste score, maar Dacia wist niet op elk vlak zo goed te presteren.

Op de onderdelen 'bescherming voor voetgangers' en 'aanwezige veiligheidssystemen' scoorde de Sandero niet hoog genoeg om uiteindelijk met vijf sterren naar huis te gaan, maar met vier sterren deed-ie het stukken beter dan de Nissan Evalia.

De personenbus van Nissan scoort op het gebied van 'veiligheid voor kinderen en voetgangers' prima, maar bij 'veiligheid voor de inzittenden' liet de Japanner wat steken vallen. Het passagierscompartiment bleek in een frontale botsing niet sterk genoeg. Uiteindelijk ging de Evalia met drie sterren huiswaarts.

De nog verse Renault Captur heeft, samen met de Chevrolet Trax, wel de volledige score van vijf sterren weten te behalen. De ANWB heeft Nissan inmiddels opgeroepen om de Evalia nog eens onder de loep te nemen.

Bekijk 8 foto's in groot formaat