De Opel Corsa draait alweer enkele jaren mee, maar voorlopig is het nog geen tijd voor een echt nieuwe generatie. Het Duitse merk gunt de Corsa eerst nog een uitgebreide facelift.

Dat bewijzen spyshots. Opel kiest ervoor om de Corsa een nieuw front te geven. De achterzijde blijft grotendeels onaangeroerd. Belangrijker is wat er onder de kap gebeurt: Opel gaat z'n nieuwe driecilinder turbomotoren in de Corsa introduceren. Dat betekent een flink lager verbruik en meer koppel.

Opel Nederland wil niet reageren op onze vraag wanneer de gefacelifte Corsa komt. Mogelijk onthult Opel de auto op de IAA in Frankfurt. In dat geval verschijnt de opgefriste Corsa eind dit jaar bij de dealers. Maar het zou ook zomaar 2014 kunnen worden.

De huidige generatie Corsa is er al sinds 2006 en aangezien we de nieuwe generatie niet voor 2015 verwachten, betekent dat een carrière van bijna tien jaar. Dat is lang in autoland, maar dat Opel kiest voor een uitgebreide facelift in plaats van een compleet nieuw model, is toch best logisch.

In april stond de Corsa namelijk gewoon nog op plaats zes in de Europese verkoopstatistieken, in maart had de compacte Opel zelfs de derde stek. Er is momenteel dus niet echt noodzaak tot enorme investeringen. 

Bekijk foto's van de Opel Corsa in groot formaat