Wie wel de looks van een Golf R wil hebben maar onderhuids genoegen neemt met een wat alledaagsere motor, kan bij de Volkswagen-dealer vanaf nu opteren voor het R Line-pakket.

Het R Line-pakket voor de Volkswagen Golf is gebaseerd op het Highline-uitrustingsniveau en vult dat aan met een sportonderstel die die auto 15 mm lager legt, 17-inch Salvador lichtmetalen wielen, zijskirts, een dakspoiler, R Line-bumpers (met ‘diffuser’ achter) en een in hoogglans zwart gespoten grille. Tegen meerprijs zijn wielen in de maat 18 inch leverbaar.

Binnenin zijn het de deels met leer beklede sportstoelen en een met leer omspannen driespaaks multifunctioneel stuurwiel die voor een sportief sfeertje moeten zorgen. Dat wordt benadrukt door de aluminium pedalen, contrasterende stiknaden, dorpellijsten met het R Line-logo en decorlijsten in ‘Black lead grey’.

September

Het R Line-pakket heeft een meerprijs van 2.705 euro ten opzichte van een Golf in Highline-jas en is leverbaar in combinatie met drie benzinemotoren (1.2 TSI en twee 1.4 TSI’s) en twee diesels (1.6 en 2.0 TDI).

De basisprijs van een Golf R Line komt daarmee uit 26.795 euro voor de driedeurs 1.2 TSI van 105 pk. Alle versies, behalve de 2.0 TDI met DSG, komen in aanmerking voor 20% bijtelling.

Wie de looks én de bijpassende prestaties wil hebben, moet geduld hebben tot september. Dan wordt op de IAA in Frankfurt namelijk de Golf R met een vermogen van rond de 300 pk gepresenteerd.      

Bekijk foto's van de Volkswagen Golf in groot formaat