McLaren bestaat vijftig jaar en dat viert de Britse autofabrikant met feestelijke edities van de MP4-12C en MP4-12C Spider.

Het jubileum van een sportwagenfabrikant gaat nooit ongemerkt voorbij. McLaren hijst z'n MP4-12C en MP4-12C Spider in feestelijke 50 Anniversary-jas en gaat van beide modellen slechts vijftig exemplaren produceren.

Beide sportievelingen zijn onder handen genomen door McLaren Special Operations, de bespoke-afdeling van McLaren.

Ze krijgen een aangepaste Computational Fluid Dynamics voorbumper die voor meer downforce moet zorgen. De onderzijde van de voorspoiler is nu van koolstofvezel, ook zijn kleine delen nu gemaakt van kevlar. Uiteraard plakt McLaren her en der wat speciale badges op z'n supercars.

Remschijven

De 'standaard'- MP4-12C is al voorzien van behoorlijke remschijven, maar de feestbeesten krijgen een grotere set remmen aangemeten die een plekje krijgen achter speciale McLaren 50 Ultra Light-wielen in Satin Black. Deze leveren een gewichtsbesparing op van 2 kilo.

Het interieur wordt meer dan ooit bekleed met leer en ook hier vinden we wat Anniversary-badges. De Anniversary-versies zijn leverbaar in drie kleuren, Carbon Black, Supernova Silver en McLaren Orange. Wat de gelimiteerde serie gaat kosten, is nog niet bekend.

Bekijk foto's van de McLaren MP4-12C in groot formaat