Een Concours d'Elegance betekent traditioneel een nieuwe one-off van BMW, en ook op Villa d'Este 2013 is het weer raak. Ditmaal werkt het Beierse merk samen met Pininfarina voor de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.

We moeten het nog met een schets en detailfoto´s doen, maar zo op het eerste gezicht heeft de auto verwantschap met de BMW 6-serie Gran Coupe. Onder de kap ligt een V12, dus het is ook mogelijk dat de auto nog hoger opereert en net zo lang is als een 7-serie met lange wielbasis.

BMW zelf heeft het over 'een belichaming van pure elegantie'. Opvallende vlakken, welvingen op de flanken en strakke contouren zorgen voor het Italiaanse sausje, de lange wielbasis, uitgestrekte motorkap, korte overhangen en aflopende daklijn zijn typisch BMW.

Ontwerpstudio's

Het merk is naar eigen zeggen voortdurend op zoek naar verdere mogelijkheden voor ontwikkeling en de samenwerking met Italiaanse ontwerpstudio's helpt daar zeker bij, aldus BMW.

Op 24 mei kunnen we de daadwerkelijke auto aanschouwen en dan geeft BMW waarschijnlijk nog meer informatie over deze Pininfarina Gran Lusso Coupe prijs.

Bekijk foto's van de BMW Gran Coupe in groot formaat