De Tweede Kamer heeft twee moties verworpen die waren ingediend om oldtimers op diesel en lpg in een overgangsregeling voor mrb-vrijstelling te stoppen, net als benzineauto’s.

In het voorstel dat de oldtimer-alliantie samen met staatssecretaris Weekers in elkaar heeft gedraaid, is een overgangsregeling opgenomen voor oldtimers die op benzine lopen en tussen de 26 en 40 jaar oud zijn.

Die betalen maximaal 120 euro mrb per jaar, oldtimers op diesel en LPG zouden vanaf 1 januari 2014 de volle mep aan mrb moeten gaan betalen.

Overgangsregeling

SP-kamerlid Farshad Bashir diende twee moties in bij de Tweede Kamer om diesel- en lpg-oldtimers van dezelfde overgangsregeling als benzine-oldtimers gebruik te laten maken maar deze werden vandaag verworpen. De bestaande plannen zullen nu in principe worden uitgewerkt in het Belastingplan 2014.

Vorige week kwam er verzet tegen de plannen van Weekers en de oldtimer-alliantie; Stichting Vrijstelling Oldtimer is onder aanvoering van Wouter van Embden (Stichting Autobelangen) voornemens een stokje te steken voor de invoering van de nieuwe regels. 

Bekijk 6 foto's in groot formaat