Nissan richt zijn pijlen de komende jaren op de Verenigde Staten.

Carlos Ghosn, de CEO van Renault-Nissan, heeft tijdens een presentatie gezegd dat Nissan z'n verkoopcijfers in de Verenigde Staten tegen 2017 verdubbeld wil hebben. Hij zegt ontevreden te zijn met de huidige cijfers, en daar moet verandering in komen.

In 2012 wist Nissan samen met Infiniti nog tien procent meer auto's te verkopen, maar dat is voor Ghosn nog niet genoeg. De uitgesproken topman had een grotere groei verwacht. "De verkoopcijfers in China waren niet onze grootste teleurstelling, dat waren de cijfers van de Verenigde Staten wel", zo stelde hij.

Aan het eind van 2013 wil Ghosn een groei van 12 procent voor elkaar hebben gekregen. Er moeten 1,3 miljoen auto's weggezet worden in de VS. Nissan lijkt in ieder geval al op de goede weg te zitten. Afgelopen maand wist het merk 24 procent meer auto's te verkopen dan in dezelfde maand vorig jaar.

De onlangs vernieuwde Altima, sinds jaar en dag Nissan's meest populaire model in de Verenigde Staten, moet een flinke duit in het zakje gaan doen. 

Bekijk 2 foto's in groot formaat