Zelden is een auto al voor z'n onthulling zo vaak opgedoken als de Mercedes S-klasse.

Vandaag kan er zelfs door de folder gebladerd worden.

Eerst was de aanstaande nieuwe S-klasse wekelijks in camouflagejas te bewonderen. Later was het vlaggenschip van Mercedes al naakt te zien tijdens de opnamen van een promotiefilmpje.

Kort daarop dook Mercedes grootste al op als miniatuurauto. Vandaag is de folder op internet verschenen, en is het  het definitieve uiterlijk van de volgende S-klasse een feit.

Stijgend vermogen

De afbeeldingen werden door een gebruiker van het German Car Forum geüpload. Naast het uiterlijk, dat al weken bekend is, komt er nu ook meer inzicht in het motorenpalet van de S-klasse.

Zowel de 350 BlueTec, S500 en S400 Hybrid maken hun terugkeer naar het volgende paradepaardje uit Stattgart. Alle varianten stijgen iets in vermogen, wat zich onder andere uit in acceleratietijden die elk een paar tienden lager liggen dan die van het huidige exemplaar. De wielbasis lijkt gelijk te blijven, al neemt de totale lengte met ongeveer tien centimeter toe.

Op alle officiële informatie moet er nog even gewacht worden, naar verluidt geeft de nieuwe S-klasse zich aanstaande woensdag helemaal bloot.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz S-klasse in groot formaat