Zoals praktisch elke generatie van de 911, zal ook de huidige Porsche-topper in verschillende versies op de markt duiken. De Targa is gespot tijdens het doen van z'n testronden.

Wie even goed kijkt ziet dat we hier geen volledig open maar ook geen dichte Porsche 911 voor ons hebben. De Targa zal zoals vanouds weer een model worden met een half open dak: de dakbogen blijven staan, het middengedeelte is elektrisch weg te schuiven. 

We gaan er voor het gemak even van uit dat het Targa-deel, net als bij het vorige model, van glas is gemaakt. De vorige generatie was er overigens niet snel als Targa uit te pikken. De daklijn liep gelijk, een van de weinige zaken die z'n identiteit weggaf was een andere chroomstrip en een nét even andere raamlijn.

Het ziet er naar uit dat de aankomende Targa weer een 'ouderwetse' gaat worden. We zien namelijk een centraal geplaatste rolbeugel die ook op de eerste Targa's waren te zien. Op technisch vlak verwachten we geen veranderingen met de reguliere 911's. Later dit jaar wordt de 911 Targa officieel onthuld.

Bekijk foto's van de Porsche 911 in groot formaat