In Milaan presenteerde Renault de Twin'Z, een opvallend kleintje met designgeintjes van Ross Lovegrove. Vandaag maakt het Franse merk ons warm voor een tweede kleine concept-car.

De Twin'Z was een kleine Fransoos die in grote lijnen getekend werd door Laurens van den Acker. Industrieel ontwerper Ross Lovegrove werd opgetrommeld om de auto van wat uitzinnige details te voorzien. Losgeweekt van oude patronen auto's ontwerpen, dat was de insteek van de externe ontwerper.

In grote lijnen geeft de Twin'Z naar alle waarschijnlijkheid een voorproefje van een nieuwe Twingo, er wordt zelfs gefluisterd over de benaming 'R5'.

Formule 1

Dit tweede beestje zal tijdens op 23 mei tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco uit de doeken worden gedaan. We hebben al eens eerder een concept-car voorbij zien rijden die in grote lijnen overeenkwam met de Twin'Z.

Dit exemplaar was daarentegen voorzien van een opzichte set spoilers en naar verluidt een achterin geplaatste verbrandingsmotor, waar de Twin'Z het met een elektrische aandrijflijn moest doen. Het is nog even gissen naar de exacte naam voor deze concept-car.

Op de eerste spionagebeelden leek TwinFun te staan, waar andere media jusit weer spraken over TwinRun. Hoe dan ook, volgens Renault moet de sportieveling 'een uiting zijn van de passie van Renault' die 'laat zien dat er ook andere visies op een stadsauto mogelijk zijn.' 

Bekijk 2 foto's in groot formaat